top of page
09a.jpeg
red line splash1920 .png
red line splash1920 .png

οι εγκαταστάσεις μας

Recycled Paper

εσωτερικοί χώροι

αίθουσες

Κάθε αίθουσα διαθέτει τα δικά της αρχιτεκτονικά στοιχεία που την κάνουν μοναδική. Επίσης, κάθε αίθουσα είναι αυτόνομη με ξεχωριστές τουαλέτες, τραπεζαρία, χώρο παιχνιδιού-ψυχοκίνησης, γωνιές δραστηριοτήτων και παρεούλας.

«Η τάξη πρέπει να είναι ένα εργαστήρι πειραματισμού μέσα στο οποίο το παιδί ζει και δρα», Decroly.

αίθριο

Ο κεντρικός πυρήνας του σχολείου, μια εσωτερική αυλή για παιχνίδια, γιορτές, συναντήσεις, ομαδικές δράσεις.​

red lines.png
01.jpeg
02.jpeg
red line splash1920 .png

ατελιέ

Χώρος δημιουργίας & εικαστικής έκφρασης, στον οποίο οι μικροί ζωγράφοι συνθέτουν μεγαλόπνοα έργα τέχνης. Χρησιμοποιούμε ποικίλα υλικά, χρώματα, διάφορες τεχνικές και το αποτέλεσμα είναι πάντα ευφάνταστο!

 

«Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα» Ν. Καζαντζάκης

03.jpeg

εξωτερικοί χώροι

3958_9BD47314-DF6D-A1FC-1D2D-5560437416A6.jpg

ο κήπος της Ροδομηλιάς 

Με άπλετη θέα στο κρητικό πέλαγος από τη μία πλευρά και στον Ψηλορείτη από την άλλη. Ο ήλιος, ο καθαρός αέρας και η πλούσια βλάστηση που περιστοιχίζουν το κτίριο φέρνουν τις ευωδιαστές μυρωδιές από τον κήπο. Οι εξωτερικοί χώροι εναρμονίζονται με τους εσωτερικούς ώστε τα παιδιά να νιώθουν το αίσθημα της ελευθερίας και της επαφής με τη φύση.​

Recycled Paper
red line splash1920 .png

παιδική χαρά

05.jpeg

Εδώ ακούγονται παιδικά γέλια, τραγούδια, φωνές! «Φτου ξελευθερία για όλους!» «Πιο ψηλά! Μέχρι τα κλαδιά!» «Τρέξτε! Κυνηγάω εγώ!» «Παίζουμε κουτσό;».

βοτανόκηπος

06.jpeg

Εδώ γίνονται οι καθημερινές μας συναντήσεις με πολύχρωμες πεταλούδες, μέλισσες, σαλιγκάρια και μικρά σκουληκάκια! Αν τύχει και περάσετε από ‘δω χαϊδέψτε ένα θάμνο και θα μοσχομυρίσουν τα χέρια σας, όπως τα δικά μας!

red line splash1920 .png
3958_FF937810-C2C2-6BF9-3D81-B2A84644E08C.jpg

το μποστάνι

Η κηπουρική μας διδάσκει σχετικά με τη φύση και πολλά περισσότερα… Ο λαχανόκηπος διδάσκει στο παιδί τη σωστή αναλογία του νερού, τη χρήση εργαλείων και τη συγκέντρωση του μυαλού, το σκάψιμο, το κουβάλημα, φύτεμα, ξεπάτωμα. Ο λαχανόκηπος διδάσκει βιολογία, μαθηματικά διατροφή και άλλα πολλά! Διδάσκει υπευθυνότητα, υπομονή ώσπου να δουν τα παιδιά με τα ίδια τους τα μάτια το θαύμα της φύσης: Tο σπόρο που γίνεται φυτό! Στο λαχανόκηπο δημιουργούνται αναμνήσεις που κρατάνε μια ζωή!​

3958_54A85A50-342B-FBF5-12A7-AE263D7B69AC.jpg

η Μουρνιά των παραμυθιών

Αυτό το δέντρο έχει μαγικές ιδιότητες. Κάτω από τη σκιά του ζωντανεύουν ήρωες από παραμύθια,  ιππότες, δράκοι, καλοί λύκοι και βατραχοπρίγκιπες! Ξεπηδούν μέσα από τα βιβλία και δίνουμε παρέα παιδιά, εκπαιδευτικοί… ενίοτε και γονείς, ένα δικό μας τέλος σε κάθε ιστορία

Recycled Paper
red line splash1920 .png

κολυμβητήριο

Διαθέτει μια κλειστή θερμαινόμενη πισίνα, με θερμοκρασία λειτουργίας στους 30 o C. Η απολύμανση του νερού γίνεται με το μοναδικό σύστημα ηλεκτρόλυσης με αλάτι, δημιουργώντας φυσική χλωρίωση του νερού χωρίς χημικά.

Τα τμήματα είναι ολιγομελή για την καλύτερη διεξαγωγή του μαθήματος. Οι γονείς παρακολουθούν το μάθημα από το χώρο αναμονής τις απογευματινές ώρες.

 

Η εκμάθηση κολύμβησης πραγματοποιείται και πρωινές ώρες, (μόνο για παιδιά προνηπίου- νηπιαγωγείου) κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δραστηριοτήτων  στην τάξη.

09.jpeg
bottom of page